• Kosthold
  • Vitamin D
Blogg

Derfor bør vi spise mer fisk!

Det er ingen hemmelighet at fisk er sunt og sannheten er at de færreste av oss faktisk spiser nok fisk i løpet av uka. Fisk er proppfullt av viktige næringsstoffer og er faktisk noe av det beste du kan gi kroppen din. Her får du flere gode grunner til å spiser mer fisk.

Fisk forebygger risikoen for hjerte- og karsykdom

Hjertet jubler når vi spiser fet fisk som ørret, laks, kveite og makrell fordi det inneholder marine omega 3-fettsyrer som gjør blodårene våre mer elastiske og får blodet til å flyte bedre i årene.

Skjelettet blir sterkere

Vitamin D er en veldig viktig bidragsyter i å bygge opp og vedlikeholde skjelettet. Å få tilføyd vitamin D gjennom inntak av fet fisk er derfor viktig for deg som er fysisk aktiv, barn som vokser og ikke minst de eldre. Altså, det er viktig for oss alle sammen.

Gir et sunnere kosthold med mer variasjon

Når vi velger å spise fisk til middag velger vi bort noe annet til fordel for fisken som gir en viktig variasjon i kostholdet. Dette er veldig gunstig fordi vi får i oss mer av de gode fettsyrene og mindre av det mettede fettet.

Bedre immunforsvar

Vi går nå inn i forkjølelsessesongen og er du en av de som lett tar til deg en forkjølelse kan det å spise mer fisk være et godt tips. Fisk inneholder rikelig med både selen og vitamin E som bidrar til et sterkere immunforsvar.

Det er mange gode grunner til å spise mer fisk og det er en fantastisk råvare som kan varieres i det uendelig med mange gode smaker. For inspirasjon til spennende og fargerike fiskemiddager sjekk ut: www.3iuka.no

Mvh
Kine Haugen
Personlig trener og ernæringsrådgiver