Lene (50):
-Trening er en god investering for både kropp og sjel!


Lene Gammelsrød Andersen har drevet med en eller annen form for trening i det meste av sitt liv. Det gode treningsmiljøet på HQ, samt gleden av å ha «verdens beste» treningsvenninne, er hun overbevist om at har gjort både dørstokkmila kortere og motivasjonen sterkere.

-Trening for meg handler om mer enn å være i god form - det er helt avgjørende for at jeg skal kunne fungere i hverdagen og klare å utføre min aktive jobb som lærer i barneskolen, forteller Lene. Med flere prolapser og diverse fysiske utfordringer, har hun for lengst innsett at trening er en god investering for både kropp og sjel.

Løping er Lenes nummer én treningsform, i tillegg til langrenn i vinterhalvåret. Så var det da også rykter om de gode løpemøllene på HQ, som bragte henne innenfor dørene på senteret første gang. Møllene innfridde. Det samme gjorde det gode inneklimaet og de flotte, romslige garderobene. Nå, tre år senere, kan hun se tilbake på mange mil på møllene, og timevis med styrketrening på HQ. Som oftest foregår løpeøktene side om side med hennes trofaste treningsvenninne Marianne, andre ganger alene eller sammen med flere venner. Nye, hyggelige treningsbekjentskaper er det også blitt på disse årene.


Lene setter pris på de gode møllene og den gode luften på HQ.


Ringeriksregionen er en aktiv region hvor det stadig arrangeres løp. Der er Lene ofte å se på startstreken. Hun har imidlertid erkjent at «persingens» tid nok er over ... nå handler det vel så mye om vedlikehold. Med den erkjennelsen ble flere av ukas løpeøkter erstattet med styrketrening - da aller helst i jenteavdelingen. - Det at HQ har satset på en egen velutstyrt jenteavdeling, synes jeg er helt genialt, forteller Lene. - Der føler jeg at jeg får konsentrert meg mer om treningen. Det er jeg ikke alene om; dette vet jeg er et tilbud som mange jenter setter stor pris på - kanskje spesielt de som ikke har trent på treningssentre tidligere.


Lene liker å gjøre unna styrkeøvelsene i HQ sin egen kvinneavdeling.

Tre til fire ganger i uken pakker Lene treningsbagen og er klar for en økt på HQ. Imponerende sjelden går hun glipp av økter. Mye av æren for dette tillegger hun et trivelig treningsmiljø, hyggelige folk, trygghet og gjennomgående høy standard på HQ. - Nå vil det vel være å overdrive å si at jeg alltid gleder meg til å trene. Det jeg imidlertid med visshet kan si, er at jeg aldri har angret når jeg først er kommet meg innenfor dørene på HQ, ei heller når jeg er kommer hjem igjen og synker dypt ned i sofaen.

Da korona førte til at treningssentrene ble pålagt å stenge, gjaldt det å være kreativ. - For meg gikk dette forsåvidt greit. Sammen klarte Marianne og jeg å opprettholde de gode rutinene med alternativ trening. Det tok allikevel ikke lang tid fra når treningssentrene kunne åpne dørene igjen, til vi var tilbake på HQ. Nå føler jeg meg helt trygg takket være senterets omfattende og forsvarlige smittetiltak, understreker Lene.


Lene på en av mange løpeturer langs vakre Schjongslunden.