Navn

Jan Egil Lyng

Alder

77 år

Jobb

Selvstendig næringsdrivende (Coaching)

Senter

HQ Hole

Hvorfor valgte du HQ?

Når jeg flyttet til Vik gjorde den korte avstanden til senteret på Vik Torg at jeg ble nysgjerrig. Jeg fant raskt ut at senteret hadde moderne utstyr som dekket mitt behov, så da var valget enkelt. Jeg har setter også pris på servicen jeg får på HQ om det er noe jeg jeg trenger hjelp til.

Hva er din favorittøvelse?

Jeg har ingen favorittøvelser, men kjører et fast program for hele kroppen og trives med det. Først varmer jeg opp med litt lett kondisjonstrening, deretter benytter jeg meg av styrkeapparatene og gjør noen øvelser med løse vekter.

Hvorfor har du valgt å bruke fritiden din på trening?

Jeg har jobbet i forsvaret, og har alltid hatt trening som en vane. Når jeg ble 70 fikk jeg for første gang i livet helseutfordringer, med et hjerneslag i 2018 som det mest alvorlige. I den perioden fikk jeg ikke lov til å trene, og da merket jeg hvor mye treningen betyr for meg også psykisk. De to siste årene har jeg kunnet gjenoppta treningen, og det har vært en stor glede.

Har du satt deg noen mål med treningen?

I min alder er målet ganske enkelt. Det dreier seg om å bremse forfallet og ha best mulig livskvalitet så lenge livet varer.

Noen tips til de som sliter med motivasjonen?

Litt er bedre enn ingenting. Sett deg små mål som du klarer å gjennomføre selv de dagene det butter litt. Når du har funnet en god rutine som du klarer å gjennomføre får du positive assosiasjoner til treningen. Da kan det balle på seg videre...